ДГ №32 "Българче"
Детска градина в гр. София, ж.к. Люлин 3

Седмицата на бащата в ДГ "Българче"

Седмицата на бащата в ДГ№32 „Българче” 22. 10. – 26. 10 2018г.

 

ДГ№32 "Българче" има традиции в работата със семействата. Често се организират мероприятия с участието на близките на децата, в това число и бащите. В детската градина е създаден и "Клуб на Бащите", в който татковците да могат да дискутират различни теми и обменят опит. 
 Активното участие на бащата е от огромно значение за реализацията, успеха, самочувствието и сигурността на детето. Чрез личен пример и съвместна дейност с учителите, бащите са способни да формират позитивно отношение към различни аспекти от живота на детето: здравословен начин на живот, спорт, четене, любознателност и т.н. Като се включваме в кампанията бихме искали да споделим дългогодишния си опит в работата си с родителите (бащите), както и да обменим с останалите опит и добри практики. 

В рамките на "Седмицата на бащата" всяка група от градината организира различни мероприятия с активното участие на бащите. 
Запознаване на децата с типично "мъжки" професии - пожарникар, свещеник (във връзка с наближаващият празник - Ден на християнското семейство). 
Включваме бащите в различни образователно-възпитателни процеси - запознаване със сезона "есен", рисуване, изработване на фигури от различни плодове и зеленчуци. 
Фото изложба "Щастливи заедно". 
Бащите се включиха и активно в разговори с децата за здравословното хранене, правилното миене на зъбки и колко е важно да си активен.  Вижте снимките от инициативата в Галерия - албум "Седмицата на бащата".