ДГ №32 "Българче"
Детска градина в гр. София, ж.к. Люлин 3

Детска градина в "Люлин" даде пример за солидарност и подкрепа ДГ 32"Българче"

Да дадат добър пример на своите деца – за това се стараят всички родители. Едни го правят чрез делата си, други чрез думи. Така се ражда една положителна инициатива, провела се в  32-a детска градина "Българче" в столичния квартал "Люлин". Деца, родители и учители са сътворили ръчно направени играчки и картички, организирали са благотворителен базар, а средствата са дарили за коледна украса за всички деца в заведението.

Не е от значение украсата, а примерът, който се дава. Важно е децата да знаят, че щастието е пълно, само ако е споделено. На това ги учат и учителите в детското заведение. На 4-годишна възраст малчуганите имат пълна представа за измеренията на доброто, но така получават посока на поведение и начин на разсъждение. В това е убедена и старшият учител Цветана Тенева.

Децата са най-чистите и наивни същества в този изпълнен с негативизъм свят. Детската градина е вторият им дом, където те прекарват почти целия си ден. В този период от живота им психиката е най-податлива на влияние и точно затова е важно, именно през тези първи години, те да бъдат научени да мислят самостоятелно, да изградят добра ценността система и да показват грижа към другия.

Прикачени документи

Интервю с децата