ДГ №32 "Българче"
Детска градина в гр. София, ж.к. Люлин 3

Седмицата на бащата 11-17.11.19г.

Седмицата на бащата 11.11.2019 – 15.11.2019г.

И тази година ДГ №32 „Българче“ се включи в националната кампания „Да бъдеш баща“ в Международната седмица на бащата. По време на кампанията „Да бъдеш Баща“ във всички групи се проведоха инициативи с участието на близките на децата, в това число и бащите.

Инициативата дава възможност на бащите  да прекарат весело и ценно време със своите деца. „Седмицата на бащата“ протече под надслов „„Истинският мъж не обича да говори празни приказки““.

 Постарахме да създадем различни възможности на бащите да изживеят щастливи и незабравими мигове с децата си.

В четвърта група направихме една историческа разходка от създаването на България- живот, традиции и поминък на българските племена и др.

В  група”Звездица” говорихме за това колко е важно както майките, така и бащите да се включват активно в живота на децата.

Насочихме вниманието на татковците да се включат в танц със своето дете: „ТАНЦ С ТАТКО” – децата трябваше да покажат у дома пред своите родители какво и как могат да танцуват / наученото до момента по модерни и народни танци в детската градина /.

Целта на тази инициатива е: да се подкрепи изграждането на добро самочувствие на сигурност и подкрепа от страна както на майките, така и на бащите при показване на усвоените от детето умения.

Така се подхранват позитивните емоции между деца и родители.

За "Седмицата на бащата" в група "Радост" гостуваха трима бащи, които разказаха за своите професии. На децата им беше интересно да научат с какво се занимават социалните работници, какво правят по цял ден и защо е важна работата им. 

А какво се случва, когато им се развалят компютрите, с които работят? Друг баща разказа как се оправят компютри и какво значи да си техник. 

А какво ядат социалните работници на обяд след като си нямат кой да готви на работа както в детската градина? Друг татко разказва какво е да си доставчик на храна и да носиш обяд на хората, които работят в офиси. Как храната винаги е топла, но колкото и да бърза да занесе храна на някой, по пътя винаги се внимава.

Макар и различни всяка една от тези три професии е важна за останали. Различни, но взаимно свързани.  

В група „Усмивка” татковците приготвиха вкусна закуска, която сервираха на децата. Прочетоха интересни приказки и посвириха на музикални инструменти.

 Времето, прекарано заедно с малките хора, помогна на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота, и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата.